BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezen a héten még marad a nyár a pesti tőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 73,79 pontos csökkenéssel, 21.880,10 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,34 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint ezen a héten még marad a nyári, minimális forgalom és a minimális elmozdulás, ez az üzemmód a jövő héttől kezdhet el talán ismét rendes tőzsdei kereskedésbe visszaváltani.

A CIB Bank előrejelzése szerint az európai piacokon a határidős indexek már pozitív nyitást jeleznek. Ezen az alapon feltételezhető, hogy a pénteki nap végén tapasztalt emelkedés folytatódik hétfőn reggel. Az ázsiai tőzsdék azonban továbbra is pirosban mozogtak reggel.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Az amerikai tőzsdeindexek vegyesen zártak pénteken, de a zárás közeledtével már meredek emelkedést mutattak. A második negyedévi gyorsjelentési szezon végének közeledtével a piacok figyelme a makrogazdasági adatok felé fordul a héten. Hétfőn a Markit kutató intézet teszi közzé az euróövezet előzetes augusztusi beszerzési menedzser mutatóját a feldolgozó iparban és a szolgáltatásban.

A BUX 206,31 pontos, 0,93 százalékos csökkenéssel, 21.953,89 ponton zárt a legutóbbi kereskedési napon, csütörtökön.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.