BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Irányváltás - Zuhanórepülés kezdődhet a részvénypiacon

Az európai határidős részvények kurzusa hétfőn várhatóan megfordul, és ismét emelkedni kezd a pénteki csökkenés után, amikor az amerikai értékpapírok a zárás előtt erőteljesen lefaragták a korábban elszenvedett veszteségeket.

Pénteken az európai részvények 1,1 százalékkal alacsonyabban zártak, miután az amerikai adatok júliusra vonatkozóan a vártnál nagyobb munkanélküliséget jeleztek, ám a jelentősebb amerikai indexek mindössze 0,2 -0,4 százalékkal csökkentek, ledolgozva azoknak a veszteségeknek a nagy részét, amelyeket az adatok közzététele után szenvedtek el – jelenti a Reuters.

Egyre növekszik a várakozás, miszerint a Fed keddi tanácskozását követően még több kötvényt vásárolhat a törékeny gazdasági élénkülés megtámogatására, és elemzők szerint ez is támogatja a részvények kurzusát az ülés előtt. A többség arra számít, hogy az amerikai jegybank még hosszú ideig a nulla százalékos szint közelében tartja az alapkamatot.

James Hughes, a CMC Markets elemzője úgy látja, hogy a tartósan magas munkanélküliség és a csalódást keltő növekedési adatok arra sarkallják Washington, hogy átgondolja a további adósság felvásárlás lehetőségét a piacok megsegítésére. Az elemző véleménye szerint a befektetők jó jelként értékelhetik, hogy a kormány nem várja meg, amíg túl késő lesz, ugyanakkor az újabb, negatív gazdasági adatok zuhanórepülésbe küldheti a részvénypiacot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.