BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól tartja magát a forint, pluszban a tőzsde

A forint továbbra is a 280-as szint alatt mozog az euróval szemben, a BUX pedig pluszban kezdte a napot.

A BUX 1,10 százalékos pluszban, 23 150 ponton áll, a blue chipek mindegyike erősödik. A legnagyobb nyertes pillanatnyilag az OTP, 1,72 százalékos plusszal és 5 370 forintos árral. Az elemzők a nap további részévében is a bankpapír árának emelkedésére számítak a korábbi sorozatos mínuszok után. A Molért 0,77 százalékkal többet, 20 810 forintot adnak, a Magyar Telekommal 681 forinton, 1,03 százalékkal magasabb áron kereskednek. A Richter ára 46 500 forint, ez nem jelent elmozdulást a korábbi záróárhoz képest.

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a világban hétfőn nem alakultak ki markáns befektetői várakozások. Az amerikai piac enyhe mínuszban zárt a pénteken, ám a kiadott gyenge munkaerőpiaci adat nem befolyásolta jelentősen. Így az elemző szerint nehéz a befektetői hangulatot meghatározni. A hétfői kereskedésre még befolyással lehet a dollár érzékelhető gyengülése, amely várhatóan megemeli majd a nyersanyagok - köztük az olaj és az arany - árát - tette hozzá Kovács Roland.


Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.