BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy visszapattanás jöhet az OTP-nél

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 49,64 pontos emelkedéssel, 22.949,09 ponton nyitott hétfőn. A legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 0,22 százalékkal erősödött.

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a világban hétfőn nem alakultak ki markáns befektetői várakozások. Az amerikai piac enyhe mínuszban zárt a pénteken, ám a kiadott gyenge munkaerőpiaci adat nem befolyásolta jelentősen. Így az elemző szerint nehéz a befektetői hangulatot meghatározni.

A hétfői kereskedésre még befolyással lehet a dollár érzékelhető gyengülése, amely várhatóan megemeli majd a nyersanyagok - köztük az olaj és az arany - árát - tette hozzá Kovács Roland.

Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház Zrt. üzletkötője úgy vélte, az enyhe pozitív hangulat továbbra is kitart, és némi iránykeresés után a BÉT-en is ez kerekedik felül. Mindezt az üzletkötő szerint a hazai és a nemzetközi hangulat is generálja, mivel még mindig a piacok általában kivárnak, és a keddi FED-döntés lesz a hangulati meghatározó a következő napokban.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemezője szerint a világ börzéire nem igazán hatott a nagyon erős pénteki amerikai zárás, sem a negatív munkaerőpiaci adat.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Mindez a BÉT-en az elmúlt két kereskedési napon 7 százalékot vesztő OTP-nél lehet kedvező hatású: ennél a részvénynél várható egy nagy visszapattanás. A többi vezető papírt megkímélték az eladók. Ezt az elemző szerint azért meg kell említeni, mert OTP-nél kiemelkedő volt a forgalom, ami erős eladói érdeklődésre utal.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 82,19 pontos, 0,36 százalékos csökkenéssel, 22.899,45 ponton zárt pénteken.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.