BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Tovább tart a jókedv" - A Richter-eredmény is húzhatja a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 148,87 pontos emelkedéssel, 23.302,72 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,64 százalékkal erősödött.

Kovács Roland, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a világban "tovább tart a jókedv", amit az is alátámaszt, hogy az amerikai piac is 2 százalékos pluszban zárt.

Emellett itthon közzétették a Richter gyorsjelentését, ami kedvezőbb lett a vártnál, a magyar börzét ez is hajthatja.

Kovács Nóra, a CIB Közép-Európai Nemzetközi Bank Zrt. elemzője szerint a hétfői jelentős emelkedést követően a pozitív hangulat alábbhagy, és némi megtorpanás várható a BÉT-en.

Bár ő is jelezte, hogy a Richter a most nyilvánosságra hozott gyorsjelentés szerint jó teljesített, de a piacokat ténylegesen befolyásoló adatokat, gyorsjelentéseket kedden délután teszik közzé a tengerentúlon illetve Nyugat-Európában. Ezért a CIB elemzője úgy véli, kedden a BÉT-en nulla körüli nyitásra lehet számítani.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 888,22 pontos, 3,99 százalékos emelkedéssel, 23.153,85 ponton zárt hétfőn.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.