BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elvesztette a korábbi nyereségeket az euró

Az euró a mai napon 1,2920-as szintet is elért a dollárral szemben, de később mind a zöldhasúhoz, mind a jenhez képest gyengült.

Az árfolyam ma délelőtt 1,2882 körüli sávba csúszott vissza, holott pénteken az euró még 1,2895 dolláros áron kelt el. A közös európai deviza egyúttal a jennel szemben is gyengült, és 108,34 jent ért a délelőtti kereskedésben.

A The Wall Street Journal jelentése szerint a pesszimizmus annak a feltételezésnek tudható be, hogy a héten tartandó jegybanki üléseken nem változtatatlanak az alapkamatokon. Sőt, a befektetők egy része azt feltételezi, hogy további mennyiségi könnyítésre lesz szükség a legnagyobb gazdaságok esetében.

Az euró a korábbi erősödést követően annak ellenére sem tudta tartani pozícióját, hogy Jean-Claude Trichet, az EKB elnöke a hétvégén optimista megjegyzéseket tett azzal kapcsolatban, hogy szerinte csökkent a "W" alakú recesszió esélye. Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok emelték a befektetők hangulatát. A Cashline felhívja a figyelmet arra, hogy a látszólag a vártnál jobb adatok valójában kérdéses módszertannal végzett mérés eredményei.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.