BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább menetel a forint

Belehúzott a forint: a hazai fizetőeszköz a régiótól elszakadva erősödik az euró ellenében. Ehhez hozzájárult a sikeres ÁKK aukció, és az aggodalom övezte ír kötvénykibocsátás is.

A forint folyamatos erősödéssel stabilan 280-as szint alá került délutánra az euróval szemben, jelenleg 279,7 forint az euró. Reggel 280,5 felett tartózkodott az árfolyam.

Az euró is hozott a svájci frankon: a reggeli jegyzés 1,314 körül alakult, az ír kötvénykibocsátás sikere után erősödött a közös európai fizetőeszköz, 1,317 frank most az euró ára a bankközi devizapiacon. A kötvényaukció negatív kimenetele egyértelműen a svájci frankot erősítette volna; a hozamok ugyan jelentősen megugrottak, de a piac ezt nem értékelte „borzasztónak”.

A forint erősödött a frank ellenében, az előző záróárfolyam 213,8 volt, reggelre 213 körül alakult, míg a magyar kincstárjegyek sikeres kibocsátása után 213 alá került a forint és egészen 212,3-ig „száguldott”.

A forint a régiós devizáktól elszakadva menetel az euró viszonylatában, nagyobb eltávolodás az ÁKK aukciója után figyelhető meg.

Az euró stabilan 1,3-as szint felett van a dollárral szemben, reggel 1,308 dollár volt az euró, jelenleg 1,3128.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Elemzést itt olvashat: Rossz hír a frankhiteleseknek: Svájc megállíthatatlan

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.