BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint akár a 270-es szintet is áttörheti

Véget ért a dollár erősödése csütörtök reggelre, az eurót ismét 1,40 dollár felett jegyzik és a forint is erősödik, elemzők nem zárják ki a 270 forint alatti euró árfolyamszintet sem.

A dollárt szerdán az induló amerikai tőzsdei eredmény beszámolói szezon első, a vártnál lényegesen kedvezőbb adatai segítették erősödéshez, csütörtökön azonban Szingapúr váratlanul bejelentett monetáris szigorítása ismét a Fed-től várt, gazdaságösztönző monetáris enyhítést emelte a figyelem középpontjába és a dollár újból gyengülni kezdett a főbb devizákkal szemben.

A főbb devizaárfolyamok alapján kalkulált dollárindex 10 havi mélypontra, tavaly decemberi szintre csökkent.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Az eurót 1,4071 dolláron jegyezték csütörtökön reggel röviddel hét óra előtt a nemzetközi deviza kereskedelemben, szemben a szerda éjszakai 1,3958 dollárral.

A forint erősödött az éjszaka folyamán a dollárral szemben: csütörtök hajnalban 192,93 forinton jegyezték a dollárt, szerdán éjszaka 194,86 forinton, délután pedig még 195,93 forinton.

A forint erősödhetett az euróval szemben is, az euró/dollár páros piaci kockázatvállalási hajlandóság javulását tükröző elmozdulásának köszönhetően. Hasonlóképpen a zloty és a cseh korona is erősödött szerdáról csütörtökre.

A zloty a szerda délutáni 3,9500 körüli euró jegyzésről késő este 3,9060-ra, csütörtök reggel pedig 3,9015-re erősödött, a cseh korona pedig a szerdai 24,50-es euró jegyzésről 24,48 környékére.

Az eurót csütörtök reggel 271,95 forinton, szerdán éjszaka 271,98 forinton, délután pedig 272,98 forinton jegyezték.

A forint a svájci frankkal szemben is erősödött, a szerda délutáni 204 forint feletti frank jegyzések után csütörtök reggel 202,70 körül járt a jegyzés. Az euró eközben maga is erősödött a svájci frankkal szemben, a szerda délutáni 1,3380 körüli svájci frank árfolyam után 1,3400 környékén tartózkodik.

A forint erősödését támogatta, hogy a piacok pozitívan fogadták , hogy a magyar kormányfő elkötelezte magát az idei és a jövő évi államháztartási hiánycél teljesítése mellett.

A forint árfolyama a várakozások szerint az elmúlt közel két hétben kialakult 270-275 forintos euró jegyzési tartomány erős oldalának áttörésére tehet kísérletet és nem zárható ki 270 forint alatti euró árfolyam kialakulása sem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.