BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az OTP-t vették csütörtökön, az MTelekom nagyot esett

Vegyes képet mutatnak a vezető nemzetközi indexek. A német DAX index 0,45 százalékos erősödést mutatott és a vezető európai indexekkel erősödött. Az amerikai piacok gyengülésnek indultak, a Nasdap 0,38 százalékot, az S&P 500 0,21 százalékot veszített nyitóértékéből. A pesti parketten csak az MTelekom nem tudott erősödni.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX a főbb európai tőzsdeindexekkel együtt mozogva erősödött. A nyitóértékénél 0,39 százalékkal magasabban, 23 102,43 ponton zárt.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Az OTP mutatott irányt csütörtökön a budapesti parkettnek. A bankpapírok piacán 7,2 milliárdos forgalmat regisztráltak, a vezető részvények közt kiugróan magas kereslet mellett 0,91 százalékkal 5 752 forintra emelkedett a részvények jegyzési árfolyama.

A Richter is jelentős 1,06 százalékos erősödést produkált, így a gyógyszeripari részvények kereskedése 46 490 forinton fejeződött be. A Mol-papírjainak árfolyama 0,28 százalékos emelkedést értek el, így az energiapapírokat 20 750 adták.

A blue chipek közt egyedüliként az MTelekom nem tudott erősödni a kereskedés során. A távközlési papírok 1,21 százalékos csökkenést könyvelhettek el csütörtökön, így 571 forintot érnek a társaság részvényei.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.