BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az újonan választott önkormányzatokért versenyeznek a bankok

A választási évre, illetve a kampánnyal összefüggő teendőkre tekintettel az idén alig történt mozgás az önkormányzati banki piacon, ám az új testületek felállása után élénkülhet az ügyfelekért folytatott verseny.

Az önkormányzati banki piac egyre kívánatosabb területnek tűnik, hiszen a települések finanszírozási igénye jelentősen növekedett az első fél évben, fizetési fegyelmük pedig nagyon jó. (Utóbbit támasztja alá, hogy a hiteleiken történt értékvesztés bár jelentősen nőtt, de a tizedét sem teszi ki az átlagosnak.)

A bankok tapasztalatai szerint viszont – az önkormányzatok gazdálkodási nehézségeinek növekedése miatt – az utóbbi időben megnőtt a működési célra felvett, éven belüli lejáratú likviditási hitelek iránti kereslet. Igaz, nem mérséklődött a fejlesztési hitelek iránti igény sem, mert választási évben meg szokott nőni az önkormányzatok beruházási aktivitása is.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.