BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felfüggesztették az árverezéseket

Ideiglenesen több hitelintézet köztük a JPMorgan Chase & Co., és a Bank of America is felfüggesztette az ingatlanok árverezését, azt követően, hogy hétfőn, Ben Bernanke Fed elnök bejelentette, a felügyeleti szervek vizsgálják a jelzáloghitelezők gyakorlatát.

A hatóságok a hitelintézetek szabályzatait, hitelezési gyakorlatait és árverezéshez kapcsolódó szabályaikat vizsgálják, hogy kiderítsék valóban szabálytalanul árvereznek-e el ingatlanokat, mondta el Bernanke.

Az eddig összegyűjtött dokumentumok szerint a hitelintézetek a nélkül fogadtak el írásbeli nyilatkozatokat, hogy azok hitelességéről meggyőződtek volna. Az ilyen eljárás pedig akár csalásnak is minősülhet. Az előírások megszegését pedig szigorúan veszik, jelentette ki a Fed elnök.

Az elnök nem nyilatkozott az egy hete bejelentett gazdaságélénkítő programról.

A Bank of America (BofA) az országos vizsgálat keretében megkezdte a bedőlt jelzáloghitelek nyomán elbirtokolt ingatlanokkal kapcsolatos tényfeltáró akcióját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.