BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 139,41 pontos csökkenéssel, 22.940,56 ponton nyitott kedden.

A hétfői záró értékéhez képest 0,60 százalékkal gyengült. A nyugat-európai részvénypiacokon 18 hónapja a leghosszabb gyengülő szakasz érhet véget.

A legfrissebb piaci adatokat itt megtekintheti!

 A befektetői hangulatot az javíthatja, hogy Japánban a központi bank kedden váratlanul csökkentette az irányadó kamatot, Ben Bernanke, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke hétfőn úgy nyilatkozott, hogy az intézmény értékpapír-vásárlási programja csökkentette a finanszírozási költségeket, ami élénkíti a gazdaságot, a program folytatása pedig még kedvezőbb pénzügyi környezetet teremthet a gazdasági kibontakozáshoz.

Értékforgalmazók szerint a londoni FTSE-100 index, a frankfurti tőzsde DAX-30 mutatója és a párizsi CAC-40 index egyaránt 0,1-0,2 százalék közötti mértékben emelkedhet a kereskedés indulásakor. Hétfőn a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,58 százalékkal augusztus vége óta a legalacsonyabbra, 1.051,61 pontra esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.