BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban nyitott a tőzsde, a Richter átlépheti az álomhatárt

A Richter kereskedése lehet még érdekes, az előző napi új lokális csúcs után, lehet, hogy pénteken vagy esetleg a jövő héten - 2006 után - ismét meglesz az 50.000 forintos "álomhatár".

 A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 23,37 pontos csökkenéssel, 23.513,09 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,10 százalékkal gyengült.

Semleges napra számítanak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén a megkérdezett szakértők; az európai piacokon is szerény mértékű árváltozásokra van kilátás.

A legfrissebb piaci adatokat itt találja!

Kun Szabolcs, a QUAESTOR Zrt. pénzügyi tanácsadója szerint nulla körüli nyitás után a délutáni amerikai makrodatokra való várakozás jegyében telhet a kereskedés. Úgy véli, az OTP árfolyama kicsit lejjebb jöhet pénteken, ám az 5.240 forintos ellenállási szint megfoghatja a papír gyengülését. Ettől azonban egyelőre messze van az árfolyam, az OTP 200 forinttal magasabban, 5.440 forinton zárt csütörtökön.

     Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint folytatódik az utóbbi hetek szcenáriója: a világban jó a hangulat, ami azonban inkább csak egy-egy nagyobb emelkedésben mutatkozik meg, hogy aztán a többi napon semmi ne történjen. A magyar piacon is hasonló a kép: a kulcsfontosságú OTP egy-két "izmosabb" nap után napokig nem mozog. Pénteken ez utóbbira van kilátás, minimális pluszos nyitás után.

     Az elemző szerint a Richter kereskedése lehet még érdekes, az előző napi új lokális csúcs után, lehet, hogy pénteken vagy esetleg a jövő héten - 2006 után - ismét meglesz az 50.000 forintos "álomhatár".

    A BUX 151,27 pontos, 0,65 százalékos emelkedéssel, 23.536,46 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 12,8 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen zártak az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.