BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tudott erősödni a forint - 276 körül az euró

Az eurót 276 forint körül jegyzik a bankközi devizapiacon.

Nem tudott erősödni a forint a tőzsdék nyitása után, pedig a nemzetközi hangulat kedvező. A vezető európai tőzsdeindexek pluszban tartózkodnak, ám a régiós devizákkal együttmozog a forint.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A kormány hétfői bejelentésből nem tudott erőt gyűjteni a hazai deviza: a befektetők strukturális reformokat vártak, s nem olyan intézkedéseket, melyek ideiglenesek.

Az eurót 275,95 forinton jegyzik a bankközi devizapiacon, a svájci frank ára 206,45 forint. A dollár erősödött az euróval szemben 1,39-es szinten áll az árfolyam. A dollárért 198,22 forintot kell adni.

Reggel

Az utóbbi hetekben elsősorban nemzetközi folyamatok - a fejlett országokban tartósan rekord alacsonynak ígérkező kamatok és gyenge gazdasági növekedési kilátások - miatt voltak népszerűek a felzárkózó piaci eszközök, köztük a kelet-közép-európai valuták. Ezt profitkivétel követte, miután a dollár helyzete péntek óta konszolidálódott. A pozíciórendezés lezajlása után ismét kissé javulhat a forint a keddre várható, 276/euró körüli értékekhez képest, írta elemzők véleményét idézve kedd reggel a Dow Jones hírügynökség. A forintot támogathatja az is, hogy nyugati elemzők általában dicséretesnek tartják a magyar kormány törekvését az államháztartási hiánycélok tartására, bár megjegyzik, hogy az intézkedéseknek egy része csak ideiglenes, és nem szerkezeti jellegű.

A forint hétfőn 0,46 százalékkal gyengült, a cseh korona 0,05 százalékkal erősödött, a lengyel zloty 0,65 százalékot vesztett az euróval szemben.

A londoni bankközi piacon a forint kedd reggel, 275,60-90/eurón, 0,13 százalékkal rosszabb volt a kora hajnalinál, és 1,86 százalékkal gyengébb az év véginél. Hétfő este 275,25-80/euró volt, hétfő reggel 274,18-68/euró, 1,33 százalékkal gyengébb az év véginél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.