BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokáig zuhanhat még az MTelekom

Csütörtökön kismértékű csökkenéssel zártak az amerikai és ázsiai piacok, azonban a BUX tovább erősödik a hét utolsó kereskedési napján. A régiós indexek közül csak a német DAX erősödik, a lengyel WIG20 index gyengülésnek indult.

A Budapesti Értéktőzsde indexe a BUX pénteken délelőtt 0,19 százalékkal erősödött, így 23 543,92 ponton áll.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Az MTelekom vezeti a negatív listát a hét utolsó kereskedési napján is. A társaság részvényei meredek zuhanásba kezdtek azt követően, hogy szerdán bejelentették a válságadókat melyek a társaság nyereségének akár felét is elvihetik a következő három évben. A Merrill Lynch szakemberei a hírre reagálva a társaság részvényeinek célárfolyamát már 620 forintról 580 forintra módosították. Ez további lendületet ad a csökkenésnek, pénteken délelőtt 0,81 százalékos mínuszban jártak a részvények, melyeket így 606 forintért adtak.

A Mol-papírok is folytatják esésüket, a társaság részvényei már 0,62 százalékot veszítettek nyitóértékükből, így 20 750 forinton állnak.

Az OTP részvényeinek árfolyama stabilan emelkednek, pénteken délelőtt már 0,71 százalékkal drágultak, 5 761 forintig. A Richter részvényei minimális 0,1 százalékos drágulást követően 47 850 forinton állnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.