BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Fed felhúzta Ázsiát és Európát - Száguld az OTP

Budapestre is megérkezet a vásárlási kedv. A szerdai FED bejelentést követően a kiváró amerikai piacok emelkedésnek indultak, az ázsiai és az európai indexek is erősödtek.

A FED szerdai döntése, mely szerint újabb 600 milliárdos kötvényvásárlásba kezd a jegybank, beindította a piacokat. Az amerikai indexek pozitív tartományban zártak így a Nasdaq 0,27 százalék, a S&P 500 0,37 százalék emelkedést ért el. Az európai tőzsdéken is pozitív hangulatban indult meg a kereskedés csütörtökön a német DAX index 1,27 százalékkal, a lengyel WIG20 1,815 százalékkal erősödött délelőtt.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe hasonlóan jó 1,9 százalékos emelkedést ért el, így 23 512,42 ponton állt a tőzsdeindex.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A pesti parketten élénk forgalom tapasztalható már 11 óra előtt meghaladta a forgalom a 6 milliárd forintot. A legnagyobb érdeklődés az OTP piacán tapasztalható. A bankpapírok árfolyama 2,38 százalékkal 5 892 forintig emelkedett. Nagy érdeklődés mutatkozik az MTelekom-papírjai iránt is. A társaság reggel tette közzé 2010 első kilenc hónapjára vonatkozó beszámolóját, mely szerint csökkent a társaság nyeresége. A jó hangulatban azonban a társaság papírjai így is 1,34 százalékkal 605 forintra erősödtek.

A Richter a szerdai naphoz hasonlóan lendületesen 1,71 százalékkal erősödött a délelőtt folyamán így elérte a 47 500 forintos árfolyamot. A Mol részvényeinek árfolyama 1,4 százalékkal emelkedett, így az energiapapírok kereskedése 20 585 forinton zajlik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.