BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nemzetközi trenddel emelkedett a BUX, szárnyalt az OTP

A nemzetközi trendekkel együtt emelkedett a pesti parkett. Szinte minden részvény erősödött csütörtökön az OTP kiugróan jól teljesített.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX együtt emelkedett a nemzetközi indexekkel. A tőzsdeindex 1,09 százalékkal 23 326,41 pontra emelkedett.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt az OTP teljesített a legjobban. A bankpapírok árfolyama 2,51 százalékkal emelkedett csütörtökön, így a társaság részvényeit 5 900 forinton jegyezték. Az MTelekom délutáni szerényebb erősödését követően 0,33 százalékos pluszt ért el zárásra. A távközlési papír így 599 forinton zárt. A Mol 0,54 százalékkal 20 410 forintig erősödött.

A blue chipek közt egyedül a Richter nem tudott erősödést elérni. A gyógyszeripari részvények árfolyama 0,06 százalékkal 46 670 forintra gyengült.

Az európai vezető indexek már pluszban nyitották a csütörtöki kereskedést, a német DAX 1,88 százalékos, a lengyel WIG20 1,98 százalékos erősödést ért el. Az amerikai piacok erős emelkedéssel indítottak, ami kitartani látszik. A Nasdaq 1,3 százalékkal, S&P 500 1,47 százalékkal erősödött nyitóértéke fölé a pesti parkett zárására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.