BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiába tartja magát a forint, a frankhitelesek nem örülhetnek

A forint délelőtt gyengült, majd korrigált az euróval szemben. A frank azonban egyre drágább.

Hétfőn gyengült a forint az euróval szemben, ám nem nevezhető jelentősnek a korrekció. Délelőtt a 275-ös szint felett is járt a hazai deviza a közös európai fizetőeszköz ellenében, de vissza tudott kapaszkodni 274,6 körüli szintre.

A forint a régiós devizákkal együtt mozgott délután. A reggeli órákban a hazai deviza és a lengyel zloty gyengült, a cseh korona és a román lej tartotta magát egész nap. A forint felzárkózott, míg a zloty az erősödési hullám után újra elszakadt a régiós devizáktól, 0,6 százalék körüli mínuszban áll az euróval szemben, míg a forint 0,1 százalékos esésben áll.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A frank stabilan 204 forint felett tartózkodik, hiába tudott javítani délutánra mai teljesítményén a forint. Az eurózóna egyre nagyobb problémákkal kénytelen szembenézni: az ír kötvényhozamok rekordmagasságba emelkedtek, a gyenge fundamentumokkal rendelkező államok pedig nehezen tudnak kilábalni a válságból.

Az euró árfolyama a frankkal szemben 1,35-ról 1,344-re változott. Ennek hatására a forint sem tudott a devizahitelesek szempontjából kedvező irányba fordulni. Az alpesi deviza ára 204,6 forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.