BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hullámvasútba ültette a forintot Dublin és a két Korea

Hullámvasúton jár a forint, hétfőn kora reggel erősödött a forint a vezető devizákkal szemben jelentős mértékben még 200 alatt is járt a svájci frankkal szemben. Kedden viszont nagyot gyengült még 8 óra előtt. Délelőttre azonban stabilizálódni látszódik a helyzet, vegyes mozgást produkált a hazai deviza.

Az euró egységéért 274,57 forintot kértek a bankközi devizapiacon, ami minimális mértékben ugyan de jobb a hétfői 274,92 forintos záróértéknél és jelentős korrekciót mutat a hajnali mélyponthoz képest, amikor 275,94-os szintig gyengült a hazai deviza.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A devizahiteleseket leginkább érintő svájci frank árfolyama tovább emelkedett. Nem sokkal tizenegy óra után 204,51 forintot kértek egy alpesi devizáért, ami további gyengülést mutat a hétfő 203,93 forintos záró értékhez képest. Azonban a hajnali mélypontból itt is korrigált a hazai deviza, nyolc óra előtt még 205,94 forintot is kértek egy frankért.

Az amerikai dollárral szemben is hasonló mozgást mutat a hazai fizetőeszköz. A zöldhasúért 202,17 forintot kérnek, ami további gyengülést mutat a tegnapi 201,76 forintos záró értékhez képest.

Elemzők szerint hiába támogatja a hazai devizát a jövőre tervezett strukturális reform és 600-800 milliárd forint költségvetési kiadás megtakarítás, a nemzetközi hangulatot továbbra is az ír helyzet, az európai adósságválság kockázata befolyásolja. A keleti piacokon pedig a két Korea közötti éleződő konfliktus veszélye tartja vissza a befektetőket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.