BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lehet, hogy csak átmeneti a forint erősödése

Az Egyesült Államoktól várható élénkítő lépések a fő okai annak, hogy az utóbbi napokban jelentősen gyengült a svájci frank, a forint erősödését pedig az okozta, hogy nőtt az esély az államháztartás tervezett hiányának a tartására – vélik a lapunknak nyilatkozó elemzők.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

Ám középtávon korrekcióra számíthatunk, hosszabb távon pedig a költségvetéssel kapcsolatos új hírek befolyásolhatják a kurzust. A frank árfolyama mindenesetre meghatározó a lakossági adósok szempontjából: hiteleik 56 százalékát még mindig abban tartják nyilván.

A forint tartotta magát a tegnapi kereskedésben: a nap folyamán az euró jegyzése megközelítette a 270-es lélektani szintet is, majd délután öt órakor 271,31 forintot kértek az uniós devizáért. A dollár jegyzésára késő délután 193,54-on állt, míg a svájci frank 197,64 forintba került.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.