BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pesten is fekete péntekkel zárult a hét

Zárásra lefaragott veszteségéből a BUX index. A vezető európai indexeket a tengeren túli rövidített nyitva tartással üzemelő piacok is mínuszba húzták pénteken.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX a nap közbeni 4 százalék feletti zuhanást követően 2,81 százalékos mínuszban zárta a hetet, így a tőzsdeindex 20 763,54 ponton áll.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek többsége is lefaragtak napközbeni veszteségükből. A Richter azonban nap végére érte el negatív rekordját. A gyógyszeripari részvények árfolyama 3,74 százalékkal 42 690 forintra csökkent.

Az OTP délelőtt még 5 százalék feletti ütemben, azonban nap végére jóval alacsonyabb 2,54 százalékos mínuszt produkált. A bankpapírokat így 4 970 forinton jegyezték záráskor. A Mol részvényei is korrigáltak, azonban még így is 2,61 százalékos zuhanást könyvelhetnek el. Az energiapapírok árfolyama így 18 800 forintra gyengült. Az MTelekom papírjainak árfolyama 1,96 százalékkal 549 forintra gyengült.

Az amerikai piacok ugyan rövidített nyitva tartással üzemelnek pénteken de így is lehúzták az európai indexeket. A német DAX 0,319 százalékos, a lengyel WIG20 0,95 százalékos mínusznál járt a pesti parkett zárásakor. A tengeren túli piacok többsége mínuszban jár. A Nasdaq 0,21 százalékos, az S&P 500 0,56 százalékos mínuszt ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.