BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban Európa - Csak a Richter gyengélkedik

A hétfői pesszimista hangulat keddre elmúlt. Európában és Amerikában is erősödésnek indultak a tőzsdeindexek. A pesti parkett is pluszban zárt, a vezető részvények közt csak a Richter gyengélkedik.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,85 százalékkal erősödött kedden, így a tőzsdeindex 23 323,52 ponton áll.

A friss tőzsdei és devizapiaci információkat itt megtekintheti!

A blue chipek többsége erősödéssel zárta a napot. A Mol-papírjai szárnyalásnak indultak kedden. Az energiapapírok árfolyam 2,06 százalékkal emelkedtek, így 20 960 forinton zárták a napot. Mol részvényeinek árfolyama 22 000 forintig is emelkedhet a Concorde elemzése szerint.

Az energiapapírokat követte az MTelekom, a távközlési papírok árfolyama 1,34 százalék erősödést követően a lélektani határ felett 603 forinton zárt. Az OTP is jelentős 0,95 százalékos erősödést ért el, így a bankpapírok 5 800 forinton fejezték be a kereskedést.

A vezető részvények közt egyedüliként a Richter veszített értékéből. A gyógyszeripari részvények árfolyama a harmadik negyedéves adatok ellenére 1,07 százalékkal 46 000 forintra csökkent.

A hétfői negatív teljesítményt követően a vezető európai indexek is erősödésnek indultak. A német DAX index 0,68 százalékkal, a lengyel WIG20 1,38 százalékos erősödést ért el. Az amerikai piacok többsége is pozitív tartományban tartózkodik azonban jóval szerényebb erősödést értek el nyitás óta. A Nasdaq 0,25 százalékos, az S&P 500 0,04 százalékos erősödést produkált.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.