BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban nyitott a BUX - Jó nap lehet az OTP-nek

Mind Ázsiában, mind Európában pozitív a hangulat, így emelkedés várható a mai nap a Budapesti Értéktőzsdén

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 249,76 pontos emelkedéssel, 23.324,82 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 1,08 százalékkal erősödött.

A legfrissebb piaci adatokért kattinson ide!

Buczkó Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője enyhe pozitív nyitást vár a budapesti részvénypiacon. Hozzátette, hogy a német piac az előrejelzések szerint plusz 0,86 százalékkal, az angol mínusz 0,15 százalékkal nyithat, Ázsiában pedig összességében eléggé pozitív a hangulat.

Az OTP szerdán 5.755 forinton zárt és akár 5.800 forinttal is nyithat, ami 0,9 százalék pluszt jelenthet - tette hozzá az Equilor üzletkötője. Az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője, Varjú Péter is mérsékelt pluszos nyitást vár a Budapesti Értéktőzsdén, miután az ázsiai piacok 2 százalék körül is emelkedtek a Fed szerdai döntése után, s Európában is inkább pozitív a hangulat.

Néhány nap ugyanakkor még biztosan kell arra, hogy kialakuljanak az irányok a világban, így Európában és Magyarországon is az amerikai lépést követően - hívta fel a figyelmet.

A CIB Bank reggeli elemzése szerint csütörtökön munkaerő-piaci adatok lesznek a fókuszban a tengerentúlon, kis emelkedést vár a piac az amerikai segélykérelmek számában a megelőző heti, meglepően nagy visszaesés után. Az EKB kamatdöntése kaphatja a főszerepet, a piac kíváncsian várja majd, hogy változik-e a közös európai jegybank viselkedése a Fed szerdai döntése után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.