BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rángatják a forintot

A forint reggel a 278,8-as szintig gyengült az euróval szemben. Délután 276,3 forint az euró. A hazai deviza nem talált irányt, az árfolyamot a nemzetközi hírek mozgatják.

A forint a szerdai kereskedésben igen nagy volatilitást mutat: délelőtt a régió legrosszabbul, délután a legjobban teljesítő devizájává vált.

November 1-je óta 2,2 százalékkal gyengült az euróval szemben, míg a lengyel zloty 0,3 százalékot erősödött. Nagyobb időtávot figyelembe véve, október 1-je óta 1 százalékkal gyengült a forint, a lengyel zloty 0,35 százalékot esett az euróval szemben.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A közös európai deviza ára 276,33 forint, az alpesi devizát 206,36 forinton jegyzik a bankközi devizapiacon. Reggel 278,8 forintot is kértek az euróért.

A magyar hírek nem képesek pozitív irányba változtatni a forint árfolyamát – mondta Kondrát Zsolt , az MKB Bank vezető közgazdásza a Világgazdaság Online-nak. „A nemzetközi hatások azok, melyek alapvetően meghatározzák a forint árfolyamát” – emelte ki az elemző.

A hazai deviza fontos szintek felett zárt, és technikai alapon további gyengülés látszik. Október közepén 278-as szinten volt egy lokális csúcs, a következő ellenállás a 280-as szinten látszik. „A trend fölfelé mutat” – mondta Kondrát Zsolt.

Európa adósságproblémája fokozódik, ehhez képest a régió viszonylag jól teljesít. „A forint a zlotyval mozog együtt, a régió ellenálló az adósságválsággal kapcsolatos félelmek felerősödésére” – vélekedett a közgazdász.

A közgazdász úgy gondolja, hogy Írországot megmentik, de ha több hétig is elhúzódik, a forint gyengülése tovább folytatódhat. Kiemelte: „a gyengülési trend azonban ellaposodhat”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.