BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhant az OTP - A tengerentúlon is pesszimisták a piacok

A hét első kereskedési napját a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,93 százalékos csökkenéssel, 22 285,2 ponton zárta.

A friss piaci információkat itt megtekintheti!

A blue chipek közt a Richter tudta erősödéssel zárni a hétfői napot. A gyógyszeripari részvények árfolyama 0,97 százalékos emelkedés után 45 945 forinton áll. A Mol szerényebb 0,21 százalékos erősödéssel zárta a napot, így az energiapapírok árfolyama 20 645 forintra emelkedett.

A nap vesztese a délelőtt még erősödő, majd délután lejtmenetbe váltó OTP lett. A bankpapírok 3,6 százalékos csökkenéssel zárták a napot, így a társaság részvényeit 5 210 forintért jegyezték záráskor.  Az MTelekom 0,5 százalékos csökkenést követően, 587 forinton áll.

Délelőtt még az ír hírek hoztak optimizmust a piacokra, délutánra azonban elromlott a hangulat és az európai piacok mínuszba váltottak. A német DAX index 0,22 százalékos, a lengyel WIG20 0,38 százalékos veszteséget ért el. A tengerentúlon is a negatív trend érvényesül. A nyitást követően 0,1 százalékos mínuszban jár a Nasdaq, az S&P 500 index pedig 0,67 százalékkal gyengült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.