BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint a régió legjobb devizája

A forint tartja délelőtt megszerzett előnyét, a régió legjobban teljesítő devizája. A piac az Európai Központi Bankra figyel.

A forint tartja a délelőtt megszerzett erős szintet az euróval szemben. A napi minimum 278-as szinten alakult, mely két forintos erősödésnek felel meg a 280-as záráshoz viszonyítva. Fél 2 előtt 278,45 forinton jegyzik a közös európai fizetőeszközt.

Az euró 1,32-es szintig erősödött a frankkal szemben, azonban visszakorrigált az 1,317-es reggeli szint környékére.

A frankot néhány percig 211 forint alatt jegyezték, 211,6 forinton áll a kurzus, mely még minidig erősebb szint, mint a 212,68-as záró.

A forint a régió legjobban teljesítő devizája, 0,5 százalékot erősödött az euróval szemben, míg a lengyel zloty 0,15 százalékot gyengült. A cseh korona 0,1 százalékos erősödésben áll, míg a román lej stagnálást mutat az euróval szemben.

Közben a svájci frank és az amerikai dollár a paritás közelében áll, éppen a dollár erősebb, de dél körül a frank volt hajszálnyi előnyben.

Az európai vezető tőzsdeindexek pluszban állnak, az Európai Központi Bank kamatdöntése, illetve a monetáris politika irányára vonatkozó kijelentések befolyásolhatják a piaci hangulatot. Az eurózóna adósságválsága az elmúlt hónapban mélyült: Írország mentőcsomagra szorult, és a következő áldozat Portugália lehet az elemzők szerint.

Ha a központi bank elkötelezett az „exit” stratégia mellett, vagyis nem vásárol tovább államkötvényeket, akkor a hangulat újra romlásnak indulhat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.