BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A GDP-adat sem tudta erősíteni a forintot

A forint nem tudott erősödni a bankközi devizapiacon.

A forint árfolyama nem mozdult el jelentősen csütörtökön az euróval szemben, 277,6 forint körül tartózkodik a kurzus délután a 277,39-es záró után.

A régiós devizák szűk tartományban mozogtak az euróval szemben, 0,3 százalékos gyengülésben, illetve ugyanekkora erősödésben álltak a legszélsőségesebb pillanatokban.

A régiós fizetőeszközök együtt mozognak az euróval szemben, kiugró teljesítményt nem láthattunk.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A svájci frank ára 212,73 forint, reggel 212 alatt is tartózkodott a forint az alpesi devizával szemben.

Nagyobb fordulatszámra kapcsolt a Pannon Puma

A spekuláció, hogy a Magyar Nemzeti Bank tovább emelheti az alapkamatot azután, hogy legutóbbi kamatdöntésén az irányadó ráta növeléséről döntött stabilizálhatta a forint árfolyamát – mondta Paul Mortimer-Lee, a BNP Paribas SA londoni közgazdásza a Bloomberg tudósítása szerint.

Megvan az esélye annak, hogy a jegybank tovább emeli az irányadó rátát, derül ki a tegnap nyilvánosságra hozott kamatdöntés jegyzőkönyvéből: 6-1 arányban döntött a monetáris tanács a kamatemelés mellett – húzta alá a közgazdász.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.