BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mol tartja a BUX-ot - Mínuszban a nemzetközi piacok

A Mol folytatja szárnyalását, azonban a rossz amerikai adat elrontotta a nemzetközi hangulatot, a tengerentúli piacok mindegyike esésnek indult.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a délután folyamán veszített előnyéből, azonban így is jelentős 1,72 százalékos pluszban járt nem sokkal zárás előtt, a tőzsdeindex 21 427,78 ponton állt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A vezető részvények többsége mínuszba váltott késő délutánra. A Mol folytatja szárnyalását, 6 százalék körüli növekedést produkálva. Az energiapapírok árfolyama 5,92 százalékos emelkedést követően 19 650 forintra erősödött. Az Richter 0,21 százalékos pluszt ért el, így a gyógyszeripari részvények árfolyama 43 600 forintra emelkedett.

Az OTP minimális 0,09 százalékos mínusznál jár így 5 215 forinton jegyzik a bankpapírokat. Az MTelekom 0,18 százalékos gyengülést könyvelhettek el a hét utolsó kereskedési napján, így a távközlési papírokat 544 forinton jegyezték pénteken.

A vártnál rosszabb amerikai munkanélküliségi adatok miatt az irányt kereső vezető európai indexek stabilan mínuszba fordultak. A DAX 0,25 százalékos, az FTSE 100 0,38 százalékos mínuszban járt. A régiós lengyel WIG20 azonban tarja magát és 0,79 százalékos pluszban áll.

A tengeren túli piacok a szerdai és csütörtöki optimizmus és erős növekedést követően a negatív hírek hatására mínuszban kezdték a hét utolsó kereskedési napját. A Nasdaq 0,04 százalékos, az S&P 500 0,23 százalékos mínuszt ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.