BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A spanyolokkal együtt örülhetünk - vagy mégsem?

A spanyolok is sikeres aukción vannak túl csütörtökön. A WSJ azonban figyelmeztet: a magyar kötvényhozamok majdnem olyan magasan állnak, mint az ír hozamok.

Spanyolország három év lejáratú kötvényeket értékesített, a hozamok nagyot ugrottak az előző aukcióhoz képest, de a kereslet nagy volt a papírokra. 2,46 milliárd euró értékben adtak el a spanyolok államkötvényeket, 2,27-szeres túljegyzés mellett – írja a WSJ.

Az áltagos hozam 3,71 százalékon alakult, az előző aukción kialakult 2,52 százalékkal szemben.

A mai kibocsátáson a magyar három év lejáratú kötvények átlagos hozama 7,9 százalékon alakult. A kereslet igen magas volt, a túljegyzés mértéke 3,75-szörös. További részleteket itt olvashat.

A WSJ egy mai cikkében azt írja, hogy a magyar 10 éves kötvényhozamok 8 százalék felett alakulnak, az ír hozamok 9,2 százalékon állnak, míg a portugál adósságpapírok hozama 6,8 százalék.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.