BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Leszúrt" a forint - Lenyomta a régiót

A forint erősödni tudott délelőtt, a régiós devizák gyengültek.

A forint a reggeli megingás után újra az erősödés felé fordult a régiós devizákkal ellentétben.

A hazai fizetőeszköz viszonylag kedvezőtlen nemzetközi hangulatban is erősödni tudott délelőtt. Az erősödés mértéke azonban nem jelentős.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A 278,38-az záróról reggel 278,8-ig gyengült a forint az euróval szemben, majd 9 óra előtt egészen 279,6-ig szakadt a kurzus. A hazai deviza innen fordult vissza és 278,5-ös szintig erősödött, majd 277,36-ig „szúrt le”. Csak egy pillanatig tartózkodott ezen az erős szinten, 278,19-en állapodott meg a kurzus.

A svájci frankkal szemben 212,5-ön zárt a forint, pillanatnyilag 213,24 forintot kérnek az alpesi devizáért a bankközi devizapiacon.

A forint majdnem 0,2 százalékot erősödött az euróval szemben a Bloomberg adatai alapján, miközben a zloty 0,4 százalékos gyengülésben áll. A cseh korona is esik: 0,2 százalékos a korrekció mértéke az euró ellenében.

A volatilitás jelentős mértékű, az irányt számos tényező befolyásolhatja: ilyen az eurózóna adósságválsága, az Európai Központi Bank kötvényvásárlása, a perifériális országok megmentésével kapcsolatos információk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.