BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tudott megkapaszkodni a forint

A forint délután elvesztette előnyét az euróval szemben, a nemzetközi piacokat kivárás jellemzi.

Az európai tőzsdeindexek nem tudtak erősödni, ebben a hangulatban a forint mai menetelése sem volt tartós.

A hazai deviza délelőtt elérte a 276,5 körüli szintet az euróval szemben, és a 200 napos mozgóátlag környékére erősödött, melyet a technikai elemzők egy fontos szintnek tekintenek.

A forint délutánra visszagyengült a 277-es előző napi záróárfolyam környékére, röviddel fél 3 után 277,1-es kurzuson áll a forint a közös európai fizetőeszközzel szemben.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Az euró továbbra is küzd, 1,3-as kurzus alatt áll az alpesi deviza ellenében, délután 1,292-n tartózkodik az árfolyam, ha ezen a szinten zárna az euró, az 3 havi mélypontnak felelne meg a frankkal szemben.

Az alpesi deviza forintban kifejezve is egyre drágább: a napi minimum 212,7-es szinten állt, de 215,5 forintos kurzus felett is jegyezték a svájci frankot. Pillanatnyilag 214,1 forint az alpesi deviza.

A dollár gyengülése tovább folytatódott, majdnem elérte az 1,35-ös szintet az euróval szemben 1,34-ről.

A régiós devizák közül a lengyel zloty erősödött, a forint, a cseh korona és a román lej visszaállt a nyitóérték közelébe.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.