BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább gyengült a forint - 222-ig kúszik a svájci frank?

A forint gyengült a tegnapi záróértékhez képest a svájci frankkal szemben. Az euró viszonylatában is kisebb gödörbe került a hazai deviza, de mostanra javított.

Egy svájci frankért jelenleg 221,62 forintot adnak, tegnap 220,95 forinton zárt a deviza. A helyzet egyébként már rosszabb is volt ma reggel, röviddel fél 8 után, akkor ugyanis 221,89 forintig is felkúszott az árfolyam. A mai átlagos ár eddig 221,04 forint és jelenleg lassan korrigál a hazai fizetőeszköz a kora reggeli nagy bukfenc után.

Az euró tekintetében a helyzet jobb, az uniós deviza ára 278,96 forint, ami hajszálnyi javulás a tegnap esti, 279,08 forintos záróárfolyamhoz képest. A forint az euróval szemben is begyengült a korábbi órákban és a 279,72 forintos szintet is megérintette az euró egy időre, de a korrekció mostanra stabilizálódni látszik, az átlagos árfolyam 278,40 forint.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A mostani mozgások egyébként egybecsengenek azzal az elemzői véleménnyel, miszerint a forint az új év első hónapjának végéig nem képes teljesen feltápászkodni a Fitch okozta sokkból. A hitelminősítő karácsony előtt egy nappal közölte, hogy egy szinttel lejjebb sorolja Magyarországot és bár a lépés várható volt, az Equilor szakértői szerint azt csak később, a mostani időszakban reagálja le a piac, méghozzá a forint gyengélkedésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.