BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zsibbadtan indult a nap a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde enyhe emelkedésbe kezdett 10 óra után, de jelentős mozgásról nem számolhatunk be.

A BUX 21 417 ponton, 0,22 százalékos pluszban áll fél tizenegy magasságában, a blue chipek közül jelenleg csak az OTP emelkedik. A bankpapír ára 5 260 forint, ami 0,19 százalékos emelkedést jelent. A Mol viszont 0,50 százalékos mínuszban, 19 700 forinton áll, a Magyar Telekom pedig 536 forinton forog, 0,18 százalékos mínuszban. A Richterért 0,23 százalékkal kevesebbet, 42 700 forintot adnak.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Lanyha jegyzések az ázsiai részvénypiacokon a kínai kamatlábemelés miatti aggodalmak hatására.

Az ázsiai értékpapírpiacok kedden vegyes képet mutattak. A jen erősödése ugyanis segített lenyomni a nagy japán exportcégek részvényeinek jegyzését, a Kínában várható kamatlábemelés híre pedig rontott a hangulaton. A China Securities Journal kedden forrás megjelölése nélkül közölte, hogy a kínai központi bank vélhetően emeli a kamatlábat, hogy megfékezze az áremelkedést és lehűtse a gazdaságot – jelenti az AP.

A japán börzén nyomasztóan hatott a hír a befektetők hangulatára, mert attól tartanak, hogy a kamatemelés a kínai konjunktúra lassulását vonhatná maga után. A befektetők pedig azért adták el japán exportőrök részvényeit, mert a dollárral szemben erősödő jen miatt csökken az exportőrök külföldön szerzett, majd hazautalt profitja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.