BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyugodtabbak lehetnek a frankhitelesek - Erősödött a forint

A forint hajszálnyit erősödött az euróval szemben, és a kedvező nemzetközi folyamatok hatására a svájci frank 1 százalékkal olcsóbb lett: 213 forintról 211,6-ig mérséklődött a kurzus.

Délelőtt az egyiptomi válság határozta meg a piaci hangulatot, így a befektetők a kockázatosabbnak tekintett eszközökből a menedékeket keresték, így 274-es szint fölé gyengült a forint az euróval szemben 273,3-ról, és erősödhetett a svájci frank. Ekkor 214 forintot is kértek az alpesi devizáért.

Majd az eurózóna vártnál nagyobb inflációs adata hozott fordulatot: az előző havi 2,2 százalék után 2,4 százalékos pénzromlást mért az Eurostat. Az infláció meghaladja az Európai Központi Bank (EKB) 2 százalékos inflációs célját, így felerősödtek a várakozások, hogy az EKB hamarabb emeli az alapkamatot, mint ahogyan előzetesen várták; illetve hamarabb, mint az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve.

Az euró 1,36-ról 1,37-re emelkedett a dollárral szemben fokozatosan napközben, délután 1,369-en tartózkodik a jegyzés. A svájci frankkal szemben 1,278-ről 1,29-ig kapaszkodott a közös európai fizetőeszköz. Ennek hatására a svájci frank jegyzése 212 forint alá mérséklődött, az alpesi deviza 211,6 forintba kerül a bankközi devizapiacon.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A forint délután hajszálnyit erősödött az euróval szemben, miközben hazai fejlemények nem láttak napvilágot, 272,8 forinton jegyzik az eurót, a reggeli 273,3 és a délelőtti 274,5 után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.