BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vonzó keleti bankpapírok

Hosszú távon túlszárnyalhatják nyugati szektortársaikat a régiós bankrészvények, ám árfolyamuk jövőbeli alakulása nagyban múlik a kelet-európai országok teljesítményén is – állítják a szektort figyelő elemzők.

Kuti Ákos, az Equilor vezető elemzője szerint most elsősorban a tőkepiacon uralkodó trendek határozzák meg a bankpapírok értékét. Úgy látja, hogy a piac a jelenlegi kockázatkereső hangulatban minden régió minden bankját szinte egyformán vonzó befektetési célpontnak tartja.

De ha bármi miatt óvatosabbá és kockázatkerülőbbé válnak a befektetők, akkor előtérbe kerülnek majd az egyes bankok közötti különbségek, ezért várhatóan jelentős árkülönbségek alakulnak ki az egyes bankok piaci értéke között. Az Equilor vezető elemzője szerint már most látszik a részvényárakon, hogy az OTP Bank és a Raiffeisen Bank a devizahitelek viszonylag magas aránya miatt kockázatosabb, a cseh Komercní Banka pedig az ellenkezője miatt kevésbé kockázatos befektetés régióbeli társainál.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.