BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A piac vállat vont a munkanélküliségi adatra

Az amerikai részvénypiac a technológiai szektor segítségével zárt magasabban pénteken. A kormányzati munkanélküliségi adat csalódást keltett, mindössze 36 ezer új álláshely keletkezett az előre jelzett 148 ezer helyett. A kereskedők a rossz időjárást okolják, ami az ország nagy részét érintette januárban. Figyelembe vették az érem másik oldalát is, a háztartási alkalmazottakkal együtt a munkanélküliség 9%-ra esett.

Szerző: Tradenet Global

Az előttünk álló héten az egyiptomi helyzet miatti bizonytalanság lesz a legvalószínűbb hatás, ami érheti a piacot. A közel-keleti események az olajárat is magasabbra hajtják. A legtöbb cég már közzétette gyorsjelentését. Ezen a héten a fontosabb jelentések a Cisco (CSCO), a Kraft Foods (KFT), a Coca Cola (KO) és a Disney (DIS) lesznek. Megtudjuk még a TEVA (TEVA) és az UBS eredményét is.

S&P500 (SPY)

Az S&P 500 azon a szinten tartózkodik, amit az év elején célárként megjelöltünk – 1332 ponton. Ez pontosan a duplája a 2009 márciusi mélypont 669 pontos értékének. A következő akadály tehát pontosan itt áll előttünk – vajon kitöri ezt a szintet a piac, és ha kitöri, fel tud-e erősödni az 1575 pontos történelmi csúcsára? Ha a piac eléri az 1350 pontot (ami a medve piac 75%-os korrekciós szintjének felel meg) a tőzsdei kereskedőknek ezzel a lehetőséggel is számolniuk kell. Tehát ne gondolkodjunk, hanem kereskedjünk, avagy kereskedjünk amit látunk, ne pedig amit látni szeretnénk! A központi bank szerepét betöltő Fed célja, ahogy már többször is kiemeltünk, a magas részvényárak megismétlése. Ennek érdekében pumpálják tehát a rengeteg pénzt a piacba.

Tegyük tehát félre a saját elképzeléseinket, és ha a kereskedés elején vásárlók jönnek a piacra, és a zárás is a napi csúcsok körül történik, a vásárlók maradnak nyeregben mindaddig, míg az ár másképp nem mutatja. A támasz szintek egyre magasabbra kerülnek. Az első figyelmeztető jel az 1295 pontos szint letörése lehet. Az 1260 pont azért kulcsfontosságú szint, mert a itt láthatjuk meg a piac viselkedését; végül pedig az 1220 pontos szintre számíthatunk, ami olcsó bevásárlási lehetőséget adhat a bikáknak.

Tradenet Global főbb indexek mozgásai -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.