BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengélkedve várja a forint a kamatdöntést

A hazai deviza 8 óra magasságában hirtelen erőteljesen gyengült az euróval és a svájci frankkal szemben is, a korrekció ugyan elkezdődött. Az elemzők 270 körüli euró-forint árfolyamra számítanak a délutáni kamatdöntést megelőzően.

Egy euróért jelenleg 270,66 forintot adnak, de ma már 272,53 forinton is járt az árfolyam. A záróár kereken 270 forint volt. Az átlagárfolyam eddig 270,32 forint, ez megfelel a Raiffeisen elemzői várakozásának, hiszen a szakértők 268,95-271,35 forint közötti árfolyamra számítanak a mai nap folyamán.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A múlt héten napvilágra került inflációs és bérstatisztika egyaránt azt a várakozást erősíti, hogy a Monetáris Tanács tagjainak többsége a mai kamatdöntő ülés során a tartás mellett fog állást foglalni – véli a Raiffeisen. Erre utal a januári monetáris tanácsi ülés óta erősödő forint és a csökkenő ország-kockázati mutató is.

Várakozásuk szerint a mostani döntés alkalmával is a megosztottság lesz majd jellemző. Bánfi várhatóan most is a 25 bázispontos csökkentés mellett érvel; Csáki, Karvalits és Bihari mellé feltételezhetően Neményi is csatlakozik majd a tartásra szavazók körében; Király és Simor pedig elképzelhető, hogy továbbra is a 25 bázispontos kamatemelést támogatná.

A svájci frank tekintetében szintén megfigyelhető egy rövid, erőteljes gyengülés, aminek során az alpesi deviza ára felszökött 209,27 forintra, ugyanakkor az ár most visszakorrigált 208,97 forintra, 208,55 forintos átlaggal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.