BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lefelé csordogál a BUX

A BUX délutánra mínuszba fordult. a MOL tartja előnyét, míg az OTP majdnem 1 százalékot esett.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX elvesztette délelőtti minimális előnyét. Délutánra mínuszba váltott az indexe: 0,07 százalékot esett, így 22 498,34 pontra korrigált (-15,4 pont).

A kereskedés volumene elmarad az áltagos szinttől. A részvények 2,2 milliárd forint értékben cseréltek gazdát.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A vezető indexek közül a Richter és a MOL áll pluszban. A Richter 0,05 százalékot erősödött 39 725 forintra. a MOL 0,61 százalékot emelkedett 22 170 forintra.

Olajat talált a MOL

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. bejelenti, hogy a Tolanj X-1 kutatófúrás vizsgálata sikeres eredményt hozott. A pakisztáni TAL Blokkban 2010. június 21-én megkezdett kutatófúrás során jelentős gáz és olajbeáramlást észleltünk.

A Lumshiwal formáció felső 48 méterének nyitott DST vizsgálata során napi 16,3 millió köbláb (462 ezer köbméter, 2.900 hordó olajegyenérték) gáz beáramlás történt 32/64” fúvókán, 2392 psi (164 bar) termelési kútfejnyomáson. A fúrás a mélyebben fekvő feltételezett tárolórétegek harántolása és vizsgálata érdekében tovább folytatódik.

Áldott Zoltán, a MOL-csoport Kutatás-Termelés ügyvezető igazgatója elmondta: “A sikeres teszteredmény az elmúlt időszakban MOL-csoport által bejelentett felfedezések sorát folytatja, és igazolja a vállalat organikus kutatási projektekre alapozott upstream növekedési stratégiáját. A stratégia megvalósításának egyik fókuszában pakisztáni tevékenységünk áll, ahol a TAL Blokkban nemcsak kiemelkedő kutatási eredményeket értünk el, hanem Pakisztán Kormányával és a konzorcium tagjaival együttműködve az intenzív mezőfejlesztés eredményeként szénhidrogén termelésünk is jelentősen növekszik, és az új eredményeknek köszönhetően várhatóan továbbra is növekedni fog.”

A Magyar Telekom stagnálást mutat, 526 forinton jegyzik a részvényt. A vezető részvények közül csak az OTP esett, mely mínuszba rántotta a BUX indexet. A bankpapír 0,86 százalékost gyengült 5 699 forintra.

A Lumshiwal formáció felső 48 méterének nyitott DST vizsgálata során napi 16,3 millió köbláb (462 ezer köbméter, 2.900 hordó olajegyenérték) gáz beáramlás történt 32/64” fúvókán, 2392 psi (164 bar) termelési kútfejnyomáson. A fúrás a mélyebben fekvő feltételezett tárolórétegek harántolása és vizsgálata érdekében tovább folytatódik.

Áldott Zoltán, a MOL-csoport Kutatás-Termelés ügyvezető igazgatója elmondta: “A sikeres teszteredmény az elmúlt időszakban MOL-csoport által bejelentett felfedezések sorát folytatja, és igazolja a vállalat organikus kutatási projektekre alapozott upstream növekedési stratégiáját. A stratégia megvalósításának egyik fókuszában pakisztáni tevékenységünk áll, ahol a TAL Blokkban nemcsak kiemelkedő kutatási eredményeket értünk el, hanem Pakisztán Kormányával és a konzorcium tagjaival együttműködve az intenzív mezőfejlesztés eredményeként szénhidrogén termelésünk is jelentősen növekszik, és az új eredményeknek köszönhetően várhatóan továbbra is növekedni fog.” -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.