BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Remek napot zárt a forint, áttörte a technikai határt

A forint jelentősen erősödött a bankközi piacon, az eurót 271 forint alatt jegyzik.

A forint tovább erősödött délután, ahogy a nemzetközi befektetői hangulat folyamatosan javult. Ebben a támogató környezetben a hazai deviza 270,7-ig tudott erősödni az euróval szemben a reggeli 273 forint körüli szintről, amely mint erős technikai ellenállás, már többször fordította meg a piaci trendet.

A frankkal szemben 1 százalékot erősödött a forint hétfőn, majd kedden újabb 1 százalékot javított a hazai deviza. A svájci frankot 208,4 forinton jegyzik, melyre a forint a reggeli 211,1-ről erősödött.

Az euró majdnem elérte az 1,3-as lélektani szintet a svájci frankkal szemben, pillanatnyilag 1,298-as kurzust láthatunk, melyre a reggeli 1,2928-ról erősödött az euró. A dollárral szemben 1,379-ig kapaszkodott a tegnapi 1,369-es záróról.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A kedvező külpiaci hangulat mellett a hazai költségvetési kiigazításokkal kapcsolatos tervek is segíthették a forintot az elmúlt időszakban; és további erősödés is elképzelhető, ha a piac elégségesnek ítéli meg a kormány programját.

Kedden az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 3 hónapos diszkontkincstárjegyeket értékesített, melyre az elsődleges forgalmazók 92,3 milliárd forintnyi ajánlattal jelentkeztek be, de az adósságkezelő tartotta az eredetileg meghirdetett 45 milliárd forintos ajánlatott.

A hozamok 5,81 és 5,96 százalék között szóródtak, az átlaghozam 5,94 százalékon alakult, 1 bázisponttal emelkedett az előző, hasonló futamidejű aukcióhoz képest

A forint árfolyamának várható alakulásáról további részleteket itt olvashat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.