BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb bankcsődök Amerikában

Négy kisebb bank vált fizetésképtelenné az Egyesült Államokban a múlt héten, jelezvén, hogy a gyengébb tőkeerejű bankok számára még nem ért véget a pénzügyi válság.

Az év eleje óta ezzel összesen már 18 bank ment csődbe az Egyesült Államokban, tavaly 157, egy évvel korábban pedig 140.

A héten a michigani Peoples State Bank, a kaliforniai Canyon National Bank, a floridai Sunshine State Community Bank és a wisconsini Badger State Bank dőlt be. A négy bank együttes vagyona 811 millió dollár, betétállománya pedig 790 millió dollár körüli volt.

A szövetségi betétbiztosító, az FDIC számára tavaly 21 milliárd dollár, a válság csúcsán azonban még 36 milliárdos költséget jelentett a csődhullám. Az FDIC várakozásai szerint 2010 és 2014 között közel 52 milliárd dollár költséget kell viselnie.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.