BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint egyelőre gondolkozik

A hazai deviza ma reggel nem mutat látványos mozgást, bár az elemzők hosszabb távon az euró/forint árfolyam csökkenésére számítanak.

Egy euróért most 267,96 forintot adnak a tegnapi 267,77 forinthoz képest. Az árfolyam nemigen lengett ki ma kora reggel, röviddel nyolc óra előtt viszont gyors emelkedést mutat. Ma eddig 267,63 forint volt az átlag és az árfolyamnak még nem sikerült a 267-es szint alá küzdenie magát. Ezzel a hazai deviza folytatja a tegnapi trendet, ami viszont a Raiffeisen elemzői szerint csak átmeneti.

Hét napi forint erősödést követően mérsékelt gyengüléssel indult a hét, miközben az új tagokkal bővült Monetáris Tanács egyhangú döntéssel a kamatszint tartása mellett döntött. A legfrissebb inflációs jelentés azzal számol, hogy az alapkamat tartásával is teljesül az inflációs cél 2012 végére.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Az MT közleménye egyébként elég vegyesre sikerült, egyaránt utal tartásra, az emelés esetleges szükségességére illetve a csökkentés lehetőségére is. Várakozásunk szerint az idei évben nem változik a MNB kamata, a régiós és fejlett piaci emelkedő kamatkörnyezet nem teszi lehetővé a kamatvágásokat. Az MNB megújult inflációs jelentése szerdán lát napvilágot, árfolyamhatás nem várható – írja napi deviza elemzésében a Raiffeisen.

A technikai indikátorok közül az RSI változatlanul az euró/forint túladottságát mutatja (ami forint gyengülésre utal), miközben a tegnapi emelkedéssel az árfolyam ismét a Bollinger-szalagon belülre került. A februári támaszok letörésével a konszolidáció (forint gyengülés) után további forint-erősödés is jöhet. A cél a tavaly márciusi mélypont lehet 260,5-nél. A devizakereskedők ma 267,05-268,2 közötti mozgást várnak.

A svájci frank ára jelenleg 207,09 forint, tegnap 207,26-on zárt az árfolyam. A mai átlag 207,33 forint és egyelőre semmi nem mutat arra, hogy jelentősebb mozgás következne be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.