BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fáradtan kezdett a forint - Hogy hat az MNB-döntés?

A forint kissé gyengült ma reggel az euróval és a svájci frankkal szemben és jelenleg is felfelé tart az árfolyam.

Egy euróért jelenleg 271,99 forintot adnak, ez egészen enyhe gyengülés a 271,88 forintos zárárhoz képest. A hazai deviza rendkívül szűk sávban mozgott reggel, hiszen a legrosszabb árfolyam is csak 272,12 forint volt, az átlagos ár pedig 271,74 forint. Az mindamellett lassan, de viszonylag folyamatosan emelkedik.

Hasonló a kép a svájci frank esetében is, az alpesi devizáért 210,50 forintot adnak a 210,12 forintos záróárhoz képest. A deviza ma még meg sem közelítette a 211-es szintet és a 210-209-es sáv közepén is járt egy ideig, az átlagos ár 210,06 forint ma reggel.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Az előző hetet a 270-274 közötti tartományban töltötte az euró árfolyam, a strukturális intézkedések tehát nem tudták érdemben eltéríteni az árfolyamot. A hét második felére már szűkebb sávban ingadozott az ár

Bártfai-Mager Andrea és Gerhardt Ferenc személyében két új Monetáris Tanács tagjelölt neve merült fel a hétvégén, akikről a mai napon szavazhat a parlament. Mindkét jelölt rendelkezik MNB-s múlttal Járai Zsigmond jegybankelnökségének idejéből. A további két tag jelöléséről később dönt a parlament gazdasági bizottság, így átmenetileg 5 fővel működhet az MT. A két új tag ismeretlensége ellenére szakmai hátterük arra utal, hogy hozzáértő emberekkel bővül a tanács, így negatív forint-piaci reakcióra nem számítanak a Raiffeisen elemzői.

Sajtóhírek szerint a kormány londoni PR cégeket kért fel Magyarország imázsának javítására. A külföldi megítélés javításának fontos szerepe lehet a közelgő euro-kötvény kibocsátások előtt, sikerességük segíthetné a hazai eszközöket is. A cég devizakereskedői ma 270,85-272,95 közötti mozgást várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.