BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lecsapott a spanyol bankszektorra a Moody's

Leminősítette csütörtökön 30 spanyol bank besorolását a Moody's Investor Service nemzetközi hitelminősítő társaság, és közölte, hogy a spanyol bankrendszer kilátásai továbbra is rosszak, javulásra pedig a belátható jövőben nem lehet számítani.

A lépés nem érintette a szektor három legnagyobb szereplőjét, a Banco Santandert, a Banco Bilbao Vizcaya Argentariát és a La Caixa takarékbankot.

A hatás korlátozott lehet, mert a piacon számítottak már a lépésre, amely egyenesen következik a spanyol kormánykötvény-adóssági besorolás két héttel korábbi leminősítéséből - mondták elemzők.

A 30 leminősített kisebb bank közül 15 estében a betét- és az elsőrendű hitelállomány minősítését két fokozattal rontotta a Moody''s, 5 bankét pedig kettőnél is több fokozattal alacsonyabbra sorolta be.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.