BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint 220 forintnál a svájci frank!

A svájci frank új történelmi csúcsra erősödött az euróval szemben, miután a jen átvitte a 80-as szintet a dollár ellenében.

A svájci frank új történelmi csúcsra erősödött az euróval szemben, miután a Japán katasztrófa mélyült. Szerdán még 1,28-as kurzus fölött állt az euró a frank ellenében, majd délutánra 1,26-ig süllyedt, miután Günther Öettinger, az EU energiaügyi biztosa azt mondta, hogy „gyakorlatilag ellenőrizhetetlenné vált a helyzet Japánban” és „órákon belül katasztrófa következhet be”.

A tőzsdék meredeken esni kezdtek és a svájci frank is erősödött. Éjjel 217 forintra erősödött a frank, majd az euró mélypontjánál (1,235 alatt) hirtelen 219 forintig emelkedett a frank árfolyama és megérintette a 220-as kurzust is. Hajnalra mérséklődött a nyomás: ahogy az euró visszakerült 1,26 körüli szintre a frank ellenében, így a frank/forint kereszt is 218-as szintre. Szerda reggel még 214 forint alatt jegyezték a frankot.

Mindez azután következett be, hogy a jen tovább erősödött: átvitte a 80-as szintet a dollár ellenében (a jen a második világháború óta nem volt ilyen erős), és 76,36-os árfolyamig menetelt. A jen később veszített erejéből, mert az a spekuláció alakult ki a piacon, hogy a jegybank be fog avatkozni intervencióval a jen gyengítése érdekében.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A forint stabil maradt az éjjel is: az euróval szemben 274 körüli árfolyamon mozgott, és folyamatosan tartja magát a romló nemzetközi befektetői hangulatban is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.