BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszaküzdötte magát 220 alá a svájci frank

Jelenleg ismét a 220-as szint alatt mozog a svájci frank-forint árfolyam, ugyanakkor az alpesi deviza erősödése nem sok jóval kecsegtet.

Röviddel 9 óra után egy euróért 274,04 forintot adnak egy euróért, ami javulás a tegnapi, 274,42 forintos záráshoz képest. A mai átlagos ár 274,37 forint volt, de a hazai deviza meglehetősen hisztérikusan mozgott az euróval szemben és a nemzetközi feszültségek hatására a helyzet valószínűleg így is marad.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A svájci frank ma már átlépte a 220-as rémálom határt is a forinttal szemben, de mostanra ismét 217,50 forint körül jár az árfolyam. A mai átlagos ár 218,55 forint volt, de ismét emelkedik az ár. Az alpesi deviza ma rekord magasságba emelkedett az euróval szemben, miután a japán atomkatasztrófa hatására a befektetők a biztonságot jelentő fizetőeszközökhöz menekülnek.

Szerdán még 1,28-as kurzus fölött állt az euró a frank ellenében, majd délutánra 1,26-ig süllyedt, miután Günther Oettinger, az EU energiaügyi biztosa azt mondta, hogy „gyakorlatilag ellenőrizhetetlenné vált a helyzet Japánban” és „órákon belül katasztrófa következhet be”.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.