BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ahogy várható volt - gyengül a forint

A forint kisebb gyengülést mutat csütörtökön az euróval szemben. A korrekció már szerdán elkezdődött.

A forint gyengült reggel az euróval szemben: 264,2 forintos árfolyamról 264,8 forintra kúszott fel a kurzus. A nemzetközi befektetői hangulat alapvetően semlegesnek mondható délelőtt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az elmúlt hetekben jelentősen erősödött a hazai deviza: március közepe óta 275-ös árfolyamról 265 alá erősödött április elejére. A folyamatos erősödés technikai alapon már valószínűsíthető volt, amely szerdán meg is kezdődött, még ha átmeneti is lesz.

Fundamentális oldalról azonban továbbra is támogató hírek érkeznek: az ipari termelés 14,3 százalékkal nőtt egy év alatt 2010 februárjára.

A svájci frankkal szemben 1,317-ről 1,31-ig esett az euró kurzusa, a dollár ellenében 1,433-as záróárról 1,428-ig esett a közös európai deviza.

Az euró így is erős, amelyet az Európai Központi Bank (EKB) ma várható kamatemelése táplál.

A forint gyengülése és az euró teljesítményének együttes hatására a reggeli 200-hoz közeli frank/forint keresztárfolyam 202-ig emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.