BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Éves csúccsal kezdte a hetet a forint, de jó lesz vigyázni

Újabb éves csúccsal kezdte a forint a hetet, megérintve a 265-ös szintet, amely egyelőre megtámasztotta az euró/forint árfolyamát – írja kommentárjában a Raiffeisen.

A lengyel zloty eközben mérsékelten gyengült a Lengyel Jegybank mai napon esedékes kamatdöntését megelőzően. Az elemzői konszenzus 25 bázispontos kamatemelésre számít, de sokan csak tartást valószínűsítenek. Az emelés erősítheti a zloty-t, és a zloty/forint pozíciókon keresztül a forintot is gyengítheti.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A technikai indikátorok változatlanul a forint túlvettségét mutatják. A Raiffeisen elemzőinek várakozása szerint a 265-ös szint megtámaszthatja az árfolyamot és az árfolyam felfelé korrigálhat.

A kormány szerdán tárgyalja a konvergencia programot, amelyet április 15-ei határidővel kell elküldeni az Európai Bizottságnak. Ugyancsak szerdán lát napvilágot az MNB márciusi ülésének jegyzőkönyve, illetve a februári ipari termelési statisztika, pénteken pedig a februári külkermérleg. Érdemi árfolyamhatás ugyanakkor nem várható az adatoktól. A devizakereskedők ma 264,55-265,95 közötti mozgást várnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.