Időszerű volt a forintgyengülés?

A forint hosszú erősödési pálya után a gyengülés irányába fordult.

A forint 1,15 százalékot gyengült az euróval szemben a hét első két napján. Közben a lengyel zloty csak 0,5 százalékos esett. A cseh korona megőrizte értékét ugyanebben az időszakban, míg a román lej javítani is tudott, igaz, mindössze 0,1 százalékot.

A forint áprilisi mérlege eddig 0,56 százalékos esés, miközben a régió többi devizája erősödött. A cseh korona 0,2 százalékot, a román lej 0,7 százalékot, és a lengyel zloty 0,9 százalékot javított a közös európai devizával szemben.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A forint gyengülése időszerű volt technikai alapon, ugyanis a hazai deviza sokat erősödött az euróval szemben korábban. A Commerzbank közgazdásza, Karsai Péter más okokat jelölt meg a forint gyengülésének hétterében.

Nagyot esett a forint - Lázár van a háttérben?

A forint gyengült a svájci frankkal szemben is, kedd délután már 205 forinton jegyzik az alpesi devizát, ugyanis a borongós nemzetközi befektetői hangulatban a frank erősödni tudott. Kedd reggel még 202,5 forint körül jegyezték az alpesi fizetőeszközt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.