BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ír bankokat minősített le a Moody's

Az ír szuverén besorolás pénteki, két fokozattal való rontását követően hétfőn reggel hasonló mértékkel ír bankokat minősített vissza a Moody's Investor Services.

A szigetország legnagyobb bankja, a Bank of Ireland hosszú távú letéti besorolását két fokozattal "Ba1"-re rontotta a nemzetközi hitelminősítő. Az Allied Irish Banks, az EBS Building Society, az Irish Life & Permanent és az ICS Building Society bankházakat "Ba2"-re minősítette vissza a Moody''s. Valamennyi pénzintézet letéti besorolása így a bóvli kategóriába került. A hitelminősítő tájékoztatása szerint az irányadó ír szuverén minősítéshez hasonlóan valamennyi fokozat negatív besorolási kilátásokkal párosul.

A szervezet az állami garanciaprogram hatályán kívül eső elsőbbségi letétek besorolását egy fokozattal, a Bank of Ireland esetében "Ba3"-ra, a másik négy bank esetében "Ba2"-re rontotta. A Moody''s az öt pénzintézet esetén "Baa3"-ra fokozta vissza a garanciaprogram által biztosított elsőbbségi adósságot is.

A hitelminősítő a lépést az ír államadósság besorolásának romlásával magyarázta, mivel annak következményeként csökkentek a kormány támogatási képességei.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.