BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A lélektani határ alá erősödött a forint

A forint a 265-ös árfolyam alá kapaszkodott az euróval szemben csütörtök délelőtt.

Viszonylag kedvező nemzetközi befektetői környezetben a forint csütörtök délelőtt erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euró ellenében a lélektani 265 forintos árfolyam alá kapaszkodott. A közös európai devizát 264,7 forinton jegyzik a bankközi devizapiacon. A svájci frank ára 208 forintról 207,5 forintra mérséklődött.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az európai vezető tőzsdeindexek feljebb tudtak kapaszkodni délelőtt. Az angol FTSE-100 0,25, a német DAX 0,4 százalékot emelkedett. A Budapesti Értéktőzsde indexe a BUX 0,5 százalékot erősödött 23 765 pontra.

A Mol és az OTP 0,5 százalék körüli pluszt mutat. Előbbi 23 815, utóbbi 6 180 forintra erősödött. A Magyar Telekom ennél valamivel nagyobb emelkedést mutat, 563 forinton jegyzik. A Richter árfolyama nem változott, tegnapi záróárfolyamánál áll, 37 700 forinton.

A Commerzbank közgazdászai azt írják, hogy a frank 1,2750 környékén jár az euróhoz képest, ami nincs messze a devizapár három hetes mélypontjától, így hiába erős a forint az euróval szemben, a frank/forint árfolyama lassú, de folyamatos emelkedést mutat. A mai napra a 207-208-as árfolyam lehet a jellemző az elemzők szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.